Regelbundna aktiviteter

Julgransinsamling varje år i mitten av januari på Högstorp- och Hovshagaområdena.

Tändning av marschaller i centrala Växjö ett antal sön- och helgdagar kring jul-och nyårshelgerna på uppdrag av Växjö citysamverkan.

Påskrisbuketter för utsmyckning av Växjö centrum tillverkas årligen med hjälp Leoklubb Växjö.

Administration av bakluckeloppisar på Växjö stortorg ett antal söndagar, också på uppdrag av Växjö citysamverkan.

Kulturdag på Evedal sista söndagen i augusti är en tradition sedan många år. Folkdansuppvisning, kaffeservering, lotterier och diverse annan försäljning samt glasögoninsamling hör till de återkommande aktiviteterna.

Deltagande i julskyltningen med glögg- och varm korvförsäljning samt delikatesslotteri hör också till traditionerna.

Spelningar på äldreboenden inom kommunen är ytterligare ett exempel på lokala aktiviteter. Vi är fyra spelmän (fiol, nyckelharpa och durspel) som underhåller en stund, och så har vi tårta med oss och bjuder på. Fyra ställen i maj och lika många i november besöker vi, och det verkar alltid vara många som gillar detta. Inte minst vi själva!

Under hela året pågår insamling av begagnade glasögon. Dessa tvättas och mäts upp för att sedan delas ut till behövande i olika utvecklingsländer. Under de senaste fem åren har i genomsnitt ca 2000 glasögon årligen samlats in på detta sätt. Det nominella värdet av detta kan uppskattas till mer än två miljoner SEK per år.

SightFirst

Så många som halva Frankrikes befolkning – 30 miljoner människor – har fått synen åter med hjälp av Lions program för blindhet som kan botas, kallat Sight First. Alltsedan 1920-talet bedriver Lions ett framgångsrikt program för att bota och förhindra blindhet hos människor i världen. Ändå är omkring 37 miljoner fortfarande blinda idag. Detta är en onödig blindhet, då hela 80 % av dessa kan botas.

Hjälp Lions hjälpa även den andra delen av motsvarigheten till Frankrikes befolkning. Det kan räcka med en tiokrona för att ge en människa synen åter!

Stöd Lions kamp mot blindhet.

Konto 90 1948-0

Märk ”SightFirst”.

För mera information klicka in på http://lions100.lionsclubs.org/EN/media/touchstone-stories/moving-forward/19-campaign-sightfirst-2.php.